OVER MIJ


Ik vind het prachtig om te zien wanneer kinderen en volwassenen de buitenwereld helemaal kunnen vergeten door te dansen. Ik zorg ervoor dat mijn leerlingen zichzelf uitdagen, maar zich zeker niet ongemakkelijk voelen. Ik blijf rustig, leg graag alles duizend keer uit en breng met humor en zelfspot mijn les tot een geheel. Ik laat aan mijn leerlingen zien dat ik ook een mens ben en dat ik zeker niet boven hen sta. Ik heb een goed oog voor detail en daardoor help ik mijn leerlingen om hun bewegingen te verbeteren.

Mijn naam is Danee Klever, ben 21 jaar en kom uit Maastricht. Ik ben in juli 2016 afgestudeerd aan de Academie voor Danseducatie, een HBO Docent Dans opleiding aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Op deze opleiding heb ik geleerd om een professioneel dansdocent te zijn, hoe ik een les correct opbouw en hoe ik mijn liefde voor dans en het docentschap kan overbrengen.

Wanneer ik dans of les geef, straalt de passie van mij af. De passie voor dans heb ik al heel wat jaren geleden ontwikkeld. Sinds ik drie jaar ben zie ik mijn moeder, die zelf ook dansdocent is, al als voorbeeld. Om mijn droom als ‘dansjuf’ te verwezenlijken heb ik twee vooropleidingen gevolg.

De eerste opleiding, Vakopleiding Dans Maastricht, heb ik zes jaar gevolgd en de opleiding daarna, Dansacademie Lucia Marthas, heb ik twee jaar gevolgd. Door lessen in verschillende stijlen te volgen en in aanraking te komen met verschillende docenten ben ik gaan inzien dat ik heel graag docent wil worden. Ik hoop leerlingen en dansers te kunnen inspireren met mijn passie en op zichzelf te laten vertrouwen dankzij mijn krachtige woorden.